GEBRUIKERSNAAM:

WACHTWOORD [?]:


Onderwerp: Splinternieuwe Valtra T - serie!!

Bekijk hier de folder

De vierde generatie van de Valtra T-serie is een splinternieuwe tractor die vanaf de tekentafel opnieuw is ontworpen. Met een vermogen van 155 tot 250 pk en een koppel van maximaal 1000 Nm beschikken de modellen van de T-serie over voldoende power, zelfs voor veeleisende taken.

De nieuwe T-serie is leverbaar in vier varianten: Direct, Versu, Active en HiTech; de productie van het laatste model wordt volgend jaar gestart. De productie van de modellen Direct, Versu en Active is al begonnen. De nieuwe serie Active is uitgerust met een Powershift-transmissie en een mechanisch bediende Load Sensing-hydrauliek. De nieuwe modellen Versu, Active en HiTech zijn revolutionair voor wat betreft het rijden met Powershift-tractoren. Het koppelingspedaal hoeft alleen tijdens het starten van de motor te worden bediend. Met de rempedalen wordt ook de koppeling bediend: de AutoTraction automatische koppelingsfunctie is altijd actief. De automatische Powershift werkt nu met een nieuwe logica: het gaspedaal regelt niet het motortoerental maar de rijsnelheid, zoals tijdens het rijden met een traploze Direct-transmissie. Het automatische systeem is een belangrijk hulpmiddel bij het gebruik van door de aftakas aangedreven werktuigen, omdat de bestuurder Powershift-versnellingen kan schakelen en de snelheid gewoon met het gaspedaal kan regelen. De bestuurder houdt zijn handen dan vrij om de tractor-werktuigcombinatie te bedienen. Het Powershift-systeem heeft ook unieke kenmerken, zoals een nuttige hill-hold-functie en een hydraulische assistent, die het mogelijk maakt met de voorlader te werken. Valtra’s Powershift is een vijftraps transmissie met in totaal 20 versnellingen in vier schakelgroepen, plus 10 kruipversnellingen.

Intelligent motorontwerp

Alle modellen van de T-serie worden aangedreven door betrouwbare AGCO Power-motoren. De twee kleinste modellen hebben een 6,6-liter motor, terwijl de grotere modellen een cilinderinhoud van 7,4 liter hebben. Uitlaatemissies worden tot een minimum gereduceerd door een SCR-systeem dat voldoet aan de Stage 4-norm. De turbo van de nieuwste motoren is voorzien van een elektronische bypassklep, zodat de motor snel reageert en al bij lage toerentallen een uitstekend koppel levert. Het SCR-systeem en het geoptimaliseerde turbo- en motorpakket zorgen voor een uitstekend brandstofverbruik en maken een EGR-systeem of een roetfilter overbodig. Het model T174 is ook leverbaar met de Valtra EcoPower-functie. Wanneer de bestuurder op de Eco-knop drukt, daalt het motortoerental naar 1800 tpm terwijl het koppel stijgt. Dit vermindert het brandstofverbruik met circa 10 procent, terwijl het geluidsniveau wordt verlaagd en de levensduur van de motor wordt verlengd. Met de Sigma Power-functie, die voor alle modellen standaard of afzonderlijk leverbaar is, wordt bovendien 15 pk meer motorvermogen geleverd bij voldoende belasting van de aftakas. Met de transportboostfunctie wordt bovendien nog eens 15 pk extra geleverd in het C- en D-bereik.

Ruime cabine met uitstekend zicht

Het meest opvallende kenmerk van de vierde generatie van de T-serie is de splinternieuwe, stijlvolle, ruime en geluidsarme cabine. Naar buiten gebogen stijlen bieden de bestuurder in de cabine zoveel mogelijk ruimte en houden de buitenafmetingen compact. Vergeleken met de vorige generatie is de cabine ter hoogte van de bestuurdersstoel nu 20 centimeter breder.
Elektrisch verwarmde voor- en achterruiten, een voorruitwisser met een bereik van 270 graden, af-fabriek gemonteerde parkeercamera's, LED-werk- en achterlichten en zes vierkante meter glas bieden samen een ongeëvenaard zicht. Een extra ruit aan de voorzijde van het dak is handig bij het werken met de voorlader, en de optionele bosbouwcabine heeft ook een ruit aan de achterzijde van het dak. Het bestuurderscomfort is verder geoptimaliseerd met een stereo met subwoofer, een koelbox, een TwinTrac-achteruitrijsysteem dat zijwaarts kan worden afgesteld en een af-fabriek gemonteerde, op brandstof werkende en met de telefoon te bedienen standkachel. Een aantal van deze functies zijn standaard, terwijl andere kunnen worden besteld uit Valtra's ongeëvenaarde optielijst.
De tractor heeft met slechts 5,25 m een ongelofelijk kleine draaistraal, zelfs met een voorlader, luchtgeveerde vooras en fronthefinrichting. De tractor weegt 7,3 ton en het theoretisch totaalgewicht is 13,5 ton. De tractor heeft een geweldige bodemvrijheid van 60 centimeter, en de wielbasis van 2995 mm zorgt voor stabiliteit op de weg. De vernieuwde achterhefinrichting heeft een hefvermogen van 9,5 ton en de geïntegreerde fronthefinrichting een hefvermogen van 5,1 ton. Voor de aftakas kunnen nu drie verschillende toerentallen in vijf modi worden geselecteerd: 1000, 1000E, 540, 540E en rijafhankelijke aftakas.

Gebruiksgemak en lage bedrijfskosten

Bij het ontwerp van de nieuwe T-serie is speciaal aandacht besteed aan gebruiksgemak en onderhoudsvriendelijkheid. Het onderhoudsinterval bedraagt 600 uur en via de kijkglazen kan het oliepeil dagelijks eenvoudig worden gecontroleerd. De radiateurs en filters zijn ook eenvoudig toegankelijk zonder gebruik van gereedschap. De nieuwe T-serie is gedurende tienduizenden uren getest onder alle omstandigheden, zowel op het veld als in het laboratorium.
De nieuwe T-serie is vanzelfsprekend ook leverbaar met zowel het AutoGuide-stuurhulpsysteem als AgCommand-telemetriesysteem. AutoGuide maakt gebruik van satelliet- en correctiesignalen om de tractor zelfs tot op de centimeter nauwkeurig te besturen. Met het AgCommand-telemetriesysteem kan de eigenaar het tractorgebruik bewaken, benodigd onderhoud inplannen en werkgegevens verzamelen die loonwerkers bijvoorbeeld voor de facturering kunnen gebruiken. Valtra Premium Care, AGCO Finance en Valtra’s uitstekende onderdelenservice zorgen voor nog meer betrouwbaarheid en gebruiksgemak en lage bedrijfskosten.
Zoals bij alle Valtra-tractoren kan de T-serie op de individuele behoeften van de klant worden afgestemd. De lijst met functies en opties is enorm. Op die manier betalen klanten alleen voor wat ze werkelijk nodig hebben. Valtra’s bestelsysteem voor klanten houdt in dat elke tractor af-fabriek gereed is voor werk op de velden en akkers, in het bos of voor gemeentelijk loonwerk.

 

Modellen van de T-serie std 
pk/kW/Nm
boost
pk/kW/Nm
T144  155/114/640 170/125/680
T154  165/121/680  180/132/740
T174  175/129/740 190/140/780
(T174 Eco)  175/129/850 190/140/900
T194  195/143.5/800  210/154.5/870
T214  215/158/870 230/169/910
T234  235/173/930 250/184/1000

  


 
 


Datum: 19-11-2014 Tijd: 16:02:11

Ga terug naar overzicht