GEBRUIKERSNAAM:

WACHTWOORD [?]:


Onderwerp: Valtra en nokian vestigen nieuw snelheid

Valtra en Nokian Tyres vestigen nieuw wereldsnelheidsrecord voor tractoren: 130,165 km/u.


Valtra heeft op Nokian banden en met wereldkampioen rally Juha Kankkunen een nieuw wereldsnelheidsrecord gevestigd. Juha behaalde met de machine op een afgesloten snelweg in Noord-Finland, onder winterse omstandigheden met temperaturen onder het vriespunt, een snelheid van 130,165 km/u ofwel 80,88 mph. De recordpoging werd georganiseerd op initiatief van Nokian Tyres en Valtra, om aandacht te vestigen op de nieuwe Valtra T-serie tractoren en ’s werelds eerste winterband voor tractoren, de Nokian Hakkapeliitta TRI.

“Ik heb vaker snelheidstests gedaan met auto’s, maar dit was voor mij de eerste keer met een tractor“, aldus Juha Kankkunen. “En we hebben meteen een wereldrecord gevestigd! De weersomstandigheden vormden een serieuze uitdaging, maar de Valtra tractor op de Nokian-banden bleek een gouden combinatie.”

Nokian Tyres introduceerde meer dan tien jaar geleden als eerste fabrikant ter wereld ‘blokpatroonbanden’ voor tractoren. In het voorjaar van 2014 heeft Nokian Tyres de bestaande winterbandenserie voor tractoren uitgebreid met de Hakkapeliitta TRI. Het blokpatroon van het loopvlak van deze band is speciaal ontwikkeld voor een goede grip op besneeuwde en gladde rijvlakken. Het rijden met deze hoge snelheden vereist een uiterst stabiele en soepel hanteerbare band. Bij de recordpoging werd gebruik gemaakt van de Nokian Hakkapeliitta TRI 440/80R28 151D & 540/80R38 167D.

Resultaten, rijder en locatie
Nokian Tyres, Valtra en Juha Kankkunen vestigden het nieuwe wereldsnelheidsrecord voor tractoren op 9 februari 2015 op het noodvliegveld van Vuojärvi (Finland), ongeveer 20 kilometer van de stad Sodankylä in de buurt van Rovaniemi. De totale lengte van het traject was ongeveer 2.300 meter. Halverwege het traject vond de snelheidsmeting plaats over een afstand van 50 meter. De meting gebeurde in beide richtingen. Het wereldrecord is het gemiddelde van deze twee metingen. Daarmee voldoet de meting aan de specifieke regels die de Guinness World Records-organisatie hanteert.

Nokian Tyres
Nokia Tyres ontwikkelde en produceerde 's werelds eerste winterband voor tractoren ten behoeve van de extreem strenge winter van 1934. Twee jaar later werd de Nokian Hakkapeliitta geboren. Deze band is specifiek bedoeld voor gebruik in gebieden waar echte winterse condities heersen. Dankzij steeds nieuwe, unieke innovaties komen de Hakkapeliitta’s jaar na jaar en decennium na decennium als winnaars uit de bus in testen van vaktijdschriften.

Valtra
Valtra tractoren worden sinds 1951 in Finland geproduceerd. Valtra tractoren zijn beroemd vanwege hun prestaties in veeleisende omstandigheden. Het nieuwe wereldrecord werd gevestigd door een tractor uit de gloednieuwe Valtra T-Serie. Bij de ontwikkeling van de T-serie is meer dan 40.000 uur getest, in allerlei omstandigheden: in het veld en in het laboratorium, in de noordelijke kou en in de zuidelijke warmte. Duurzaamheid, hoge prestaties en comfort voor de chauffeur zijn de belangrijkste kenmerken van de nieuwe T-Serie, die sinds december 2014 wordt verkocht.

Bekijk hier de video


Datum: 10-4-2015 Tijd: 15:47:20

Ga terug naar overzicht